Concurs pentru elevii îndrăgostiți de Arad
02.03.2021

Consiliul Județean al Elevilor împreună cu clubul Rotary demarează astăzi concursul ”Flori de tezaur - periplu pe tărâmuri arădene”. Concursul este destinat elevilor care iubesc tradițiile județului nostru și are ca scop promovarea acestor valori. 

Concursul se va desfășura în două faze, zonală și județeană, pe următoarele categorii tematice: Tezaur (cunoașterea, observarea și descrierea obiceiurilor și tradițiilor locale /zonale) Verde (recunoașterea, descoperirea și descrierea florei și faunei locale/zonale, cu diferențierea plantelor și animalelor specifice zonei) și Sănătate (alimentele în relație cu tradiția și cu sănătatea, plante de leac tradiționale din zona reprezentată).
Elevii, sub coordonarea cadrelor didactice din fiecare unitate de învățământ (școală/Palatul Copiilor Arad sau club al copiilor din județul Arad) înscrise în concurs, vor alege categoria la care doresc să participe, astfel încât, pe fiecare nivel și categorie să concureze câte un echipaj, format din 3 elevi, la cele două secțiuni: cultură generală și creații artistice (desen, fotografii, montaje video).
Vor fi premiați cu excursii și diplome elevii câștigători ai fazelor zonale și județene.

Inspectoratul Școlar Județean Arad, Consiliul Județean Arad, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, Parcul Natural Lunca Mureșului și Casa Corpului Didactic"Alexandru Gavra" Arad sunt de asemenea parteneri în acest proiect.

Mai multe informații se regăsesc în regulamentul concursului publicat pe pagina evenimentului și, de asemenea, pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Arad unde este postat și formularul de înscriere în concurs.