Concertele dedicate Zilei Naționale
25.11.2019

Mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale a României au fost programate să se desfășoare, la Arad, printre acestea aflându-se conferințe științifice, evenimente pentru copii, dar și concerte diverse, cum ar fi concerte simfonice, concerte de muzică ușoară și populară.

Organizatorii, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, și-au propus să omagieze, pe lângă Ziua Națională a României și Centenarul Aradului, pentru că anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la instaurarea administrației românești în această parte a țării.

Concertele dedicate Zilei Naționale

Primul concert dedicat Zilei Naționale a României, Gala „Cele trei dive“, va fi organizat în 29 noiembrie 2019, de la ora 19.00, pe scena Palatului Cultural din Arad.

Mezzo-soprana Ruxandra Donose, sopranele Teodora Gheorghiu şi Ileana Tonca vor apărea pentru prima dată împreună în această formulă la Palatul cultural din Arad alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad, dirijată de Adrian Morar.

Al doilea concert este un concert extraordinar de muzică populară, care va putea fi urmărit în 30 noiembrie 2019, în fața Palatului Administrativ, când iubitorii muzicii populare vor avea parte de mai bine de cinci ore de muzică și dans cu artiști din Arad și din alte județe.

Invitații serii vor fi Liliana Laichici, Olguța Berbec, Ionuț Fulea, Nicolea Furdui Iancu junior, Nicolae Furdui Iancu senior și Dinu Iancu Sălăjanu.

Al treilea concert dedicat Zilei Naționale este concertul de muzică ușoară care va fi organizat duminică, 1 Decembrie 2019 și care îi care ca protegoniști pe Biu Marquetti, Alina Eremia și Horia Brenciu&HB Orchestra.