Comuna Seleuș atacă în instanță ordinul de carantinare
06.08.2020
Primarul comunei Seleuş, Cristian Branc, va încerca să anuleze carantinarea localităţilor Seleuş şi Moroda, impusă prin ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.  Într-o postare pe profilul de Facebook, primarul își expune argumentele pentru această decizie.
„Stimați locuitori ai comunei Seleuș,
Doresc să vă informez că am atacat la Curtea de Apel București, Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nr.4659263 din 01.02.2020 prin care s-au carantinat localitățile Seleuș și Moroda.
În documentul depus la instanță am prezentat date și informații care descriu realitatea cu care oamenii din comuna Seleuș se confruntă. E greu pentru întreaga noastră comunitate, din motive pe care le cunoașteți foarte bine, iar acțiunea depusă în instanță are ca scop eliminarea inconvenientelor. Mă cunoașteți foarte bine și știți că sunt mereu în sprijinul oamenilor, a tuturor seleușenilor, morodanilor și iermătanilor, care întâmpină dificultăți. Situația actuală cauzată de această pandemie nu a putut fi anticipată, însă vreau să vă asigur pe toți locuitorii comunei Seleuș de tot sprijinul meu. Este datoria mea ca primar, ca fiu al acestei comunități, dar e și convingerea că în aceste momente trebuie să fim uniți și să ne ajutăm unii pe alții.” – scrie Cristian Branc, pe profilul său de Facebook.
Decizia probabilă a primarului comunei vine după ce există un precedent în țară, în comuna Gornet, unde magistrații de la Curtea de Ape București au decis anularea carantinei în comuna respectivă. Amintim, că decizia nu este definitvă.