Comercianți amendați în Piața Mihai Viteazul
03.08.2020

Pandemia nu scuză neinformarea corectă a cumpărătorilor din piețe, iar agenții economici care nu fac totul asa cum cere legea sunt sancționați. Concret a avut loc un control in Piața Mihai Viteazul, ocazie cu care cei găsiți în neregulă au fost amendati.
Au fost încheiate 7 procese verbale, fiind aplicate de 6 sancțiuni și dispuse măsuri cu termene de realizare.
Agenții economici au fost amendați pentru că nu au avut înscrise în documentele fiscale de însoțire a mărfii, calitatea și conformitatea cu standardele de comercializare pentru fiecare produs, iar la unii s-a constatat etichetarea incompletă cu toate elementele de identificare.

Agenții de control atrag atenția comercianșilor asupra următoarelor aspecte
-neafișarea la loc vizibil a etichetei de produs și a documentelor în copie :atestat de producător și fila din carnetul de comercializare, precum și a certificatului de înregistrare de la O.N.R.C. se sancționează cu amendă de la 100-500 lei.
- trebuie detinut Atestat de producător și carnet de comercializare valabil, lipsa acestora se sancționează cu amendă de la 15 000-22 500 lei.
- trebuie să dețină și documente fiscale de însoțire a mărfii în care să fie înscrise calitatea și conformitatea cu standardele de comercializare pentru fiecare produs, altfel se aleg cu amendă de la 1000-5000 lei.