Coloane record de tiruri
16.03.2021

Coloane record de camioane la intrarea în Ungaria, pe autostrada Nădlac-Arad, unde coada de TIR-uri se întinde pe  mai bine de 25 de km, mașinile fiind parcate chiar pe banda de urgență.

De altfel, aglomerație se înregistrează în toate punctele rutiere de trecere a frontierei cu Ungaria care permit tranzitarea TIR-urilor.

Circulația mașinilor mici, a microbuzelor, a autocarelor și trenurilor nu este afectată în frontieră, însă pe autostradă, în apropierea frontierei de la Nădlac, circulația este îngreunată din cauza camioanelor parcate chiar pe drum.

Aglomerația s-a format dupăce duminică a fost restricție de weekend, iar luni transporturile mai mari de 7,5 tone au fost interzise prin țara vecina ca urmare a faptului că în Ungaria a fost sărbătoare națională.  Mai mult, o urcare pe autostradă s-a închis dupăce autoritățile au costatat că pe acolo șoferii forțau intrarea în fața coloanei de camioane. La toate acestea se aduagă numărul mare de camioane și controalele amănunțite pe care polițiștii de frontieră din Ungaria le fac din cauza numărului mare de migranți descoperiți în ultima perioadă.

Pe autostrada Nădlac-Arad se creează și blocaje temporare, însă poliția autostrăzi este în zonă cu mai multeechipaje pentru a fluidiza pe cât posibil circulația.

Cel mai mult, 400 de minute se așteaptă la Vărșand, în  vreme ce la Nădlac 2 se așteaptă 300 de minute.  În celelalte puncte de așteaptă între 80 și 360 de minute, dar șoferii se plâng că stau chiar și mai mult. 

Poliția de frontieră a luat măsuri speciale și a suplimentat numărul căilor de control, însă depinde de numărul de polițiști maghiari prezenți la control, pentru că verificările sunt în comun.

Șoferilor li se recomandă să consulte aplicația de trafic de pe pagina de internet a poliției de frontieră și să se îndrepte către punctele cu timpii de așteptare cei mai mici.