Colaborare aniversată în Arad şi Cassino
05.02.2021

In urma cu exact 1 an de zile, comunitatea academică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” era in sarbatoare!

In sala Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ din Arad i-a fost acordat înaltul titlu de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale Reveren+dissime Donato Ogliari, Arhiabate Ordinar al Abației Montecassino din Italia, o distinsă personalitate a culturii și spiritualității occidentale.

Momentul a fost marcat atat la Arad cat si in Cassino unde excelenta sa si a amintit cu bucurie si emotie de primirea si momentele frumoase de care a avut parte la Universitatea de Vest Vasile Goldis

Impresia a fost foarte buna sau mai bine spus excelenta. Pentru mine dar si pentru multi dintre cei care m-au insotit a fost pentru prima data cand am pus piciorul in Romania, dar primirea a fost extraordinara, nu numai din partea rectorului, profesor Cotoraci, ci si a celorlalti profesori, pe care am avut oportunitatea a-i intalni, a presfintiei sale episcopul Aradului, a celorlalti preoti si a celor care au participat. Chiar am avut impresia de caldura, in relatiile pe care am avut sansa sa le avem cu oamenii pe care i-am intalnit.De asemenea orasul ne-a placut tuturor si impresia generala a fost cea a unui oras foarte occidental.

Si rectorul Universitatii de Vest Vasile Goldis Coralia Adina Cotoraci, si-a adus aminte cu emotie de momentul frumos al ceremoniei de decernare a inaltului titlu Excelentei Sale.Intre timp universitatea aradeana a deschis un birou de relatii internationale in Cassino.

O emsiune intersanta despre un an de colaborare intre Arad si Cassino dar si cele mai noi vesti din Italia, puteti urmari in aceasta seara la TV Arad de la ora 18.30 si live pe pagina de FB a televiziunii.