Cod portocaliu de caniculă în judeţul Arad!
13.07.2021

Administraţia Naţională de meteorologie anunţă cod portocaliu de caniculă în vestul țării, cel puțin până mâine seară. Maximele vor ajunge și la 39 de grade. În același interval de timp, jumătate dintre județele țării sunt vizate de cod galben de caniculă.
Avertizarea Cod Portocaliu de disconfort termic accentuat și caniculă este valabilă între 13 iulie – 14 iulie și vizează județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Conform meteorologilor, disconfortul termic va fi accentuat, temperaturile maxime vor fi în general de 37 – 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22 – 20 de grade.
Din păcate, Administrația Națională de Meteorologie precizează că, în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în următoarele zile.
Avertizarea Cod Galben este valabilă în același interval. Meteorologii precizează că valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Totodată, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi canicălă.