Claudiu Keşeru, prezentat oficial la UTA!
31.05.2022

UTA a prezentat în această seară prima achiziție a verii, una extrem de importantă pentru următorul sezon: internaționalul român Claudiu Keșeru, care a semnat un contract pe doi ani de zile, cu opţiune pentru încă unul. 

"Mă bucur să fiu astăzi aici, este primul moment de relaxare după aproape şase luni şi mă bucur că într-un final am reuşit să-mi decid viitorul şi mă bucur că astăzi suntem reuniţi aici. Mă alătur unui proiect extrem de interesant al unui club de tradiţie, un oraş care este însetat de performanţă, am văzut această echipă de la începutul anilor 2000 când am început la FC Bihor. În plus, este practic regiunea mea, unde cunosc mentalitatea, cunosc oamenii şi vreau să vă asigur că indiferent ce se va întampla pe teren eu voi da tot ce am. Factorul financiar nu este primordial în decizia mea, a fost o chestie sentimentală, cum des aleg pe acest factor. Uneori mai bine, alteori mai puțin bine, dar pentru oricine crede că motorul în decizia mea de a veni la UTA a fost factorul financiar, se înșală. Am aici unul dintre cele mai mici contracte pe care le-am avut în carieră. Nu mă deranjează, puterea mea de muncă e aceeași, chiar mai mare. Știu că sunt mai aproape de final, decât de început, nu cred că se rezumă totul la bani. A fost un feeling, o conexiune, perspectiva unei colaborări de lungă durată. Dorința de a pune umărul la readucerea acestui club mai aproape de performanțele din trecut, europene, naționale, asta m-a pasionat și mă regăsesc în aceeași situație cu clubul. Și aici mă refer exact la trecutul glorios, factorul motivațional la cote maxime și vrem să ne demonstrăm din nou ceea ce reprezentăm." au fost primele cuvinte ale atacantului din postura de utist.

Fotbalistul de 35 de ani are un CV extrem de impresionant, cu peste 600 de meciuri jucate și aproximativ 300 de goluri în toate competițiile pentru echipele de club și 47 de selecții în echipa națională a României, pentru care a înscris de 13 ori. Crescut de FC Bihor, atacantul a debutat în Liga 1 în 2003, sub comanda lui Ionuț Popa, după care s-a transferat în Franța, la Nantes, unde a jucat șapte ani, dintre care trei au fost petrecuți sub formă de împrumut la Libourne, Tours și Angers. În 2010 este cumpărat definitiv de Angers, formația pentru care evoluează până în 2013, iar următoarele șase luni le petrece la Bastia. 

În iarna lui 2014 semnează cu FCSB și contribuie la două titluri câștigate de formația „roș-albastră”, înainte de a pleca în Qatar, la Al-Gharafa. În vara lui 2015 își începe aventura la Ludogorets Razgrad, unde evoluează timp de șase ani. În Bulgaria, Keșeru a cucerit șase titluri și a fost desemnat de trei ori golgheter în prima divizie, fiind și cel mai bun marcator din istoria clubului Ludogorets. 

În sezonul care s-a încheiat recent, Keșeru a evoluat la FCSB, unde însă a fost ținut afară din echipă de patronul George Becali în a doua parte a stagiunii. 

Pe parcursul carierei, „vârful” a jucat în 33 de meciuri în grupele competițiilor europene, dintre care 5 au fost în UEFA Champions League, marcând 11 goluri. Cea mai prestigioasă reușită a fost în noiembrie 2016, când a reușit să puncteze împotriva lui Arsenal în cea mai importantă competiție inter-cluburi. 


La echipa națională, Keșeru a făcut parte din lotul pentru EURO 2016 și a jucat 90 de minute la turneul final, în meciul cu Elveția.