CJA solicită finanțare pentru trei drumuri, prin programul național „Anghel Saligny”
24.09.2021

Consiliul Județean Arad va depune pentru finanțare prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” trei proiecte de modernizare a drumurilor județene. Este vorba despre DJ 792E Dieci-Dezna (11,3 km), DJ 709A Mâsca-Măderat-Arăneag (12 km), respectiv DJ 572 Lipova-Cuveșdia-limită județ Timiș (26 km). 

,,Proiectele celor trei drumuri se află în diferite stadii, fiind finanțate din bugetul Consiliului Județean Arad. Pe șantierul drumului Dieci-Dezna au început lucrările, pentru drumul Mâsca-Măderat-Arăneag este finalizat proiectul tehnic și urmează să fie scoasă la licitație execuția lucrării, iar la tronsonul Lipova-Cuveșdia-limită județ Timiș au fost contractate proiectul tehnic și execuția lucrării. Am finanțat aceste proiecte din fonduri proprii pentru a câștiga timp. Este o strategie pe care am mai aplicat-o la Consiliul Județean, de a asigura din fonduri proprii modernizarea unor drumuri județene, pentru care am identificat ulterior o altă sursă de finanțare, astfel banii economisiți i-am redirecționat spre alte investiții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Județean au fost aprobate astăzi cererile de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și devizele generale estimative pentru cele trei obiective.