CJA la Târgul de Tursim al României
18.11.2019

Pentru al treilea an consecutiv, Consiliul Județean Arad a promovat județul Arad, ca destinație turistică, la Târgul Național de Turism de la București. Anul acesta, invitați speciali în cadrul standului județului Arad au fost comunele Șiria și Ghioroc, care si-au prezentat specificul pentru românii și străinii interesați de turismul din vestul țării.
Zilele de joi și vineri au fost dedicate Podgoriei Miniș-Măderat, respectiv turismului gastronomic. Vizitatorii au putut degusta vinuri din cramele județului Arad. Primarul comunei Șiria, Valentin Bot, și consilierul județean Garofița Popa, care conduce și Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat au adus în târg produse alimentare tradiționale din zona Șiria, foarte apreciate de vizitatori. Ansamblul de la Șiria a evoluat pe scena Târgului Național de Turism, susținând un recital de dansuri ardelenești.
Standul Aradului a fost vizitat de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu. La standul Aradului este prezent și Ovidiu Moșneag, directorul Aeroportului Internațional Arad, consilier județean, precum și oficiali din acest minister.

Sâmbătă și duminică, standul Aradului de la Târgul Național de Turism a fost dedicat lacului Ghioroc, denumit Litoralul Vestului, iar primarul Corneliu Popi-Morodan va fi prezent în stand. De asemenea, Liga Studenților Universității „Aurel Vlaicu” va contribui la realizarea unui program care, pe parcursul celor două zile, va reface atmosfera Ghioroc „summer fest”.

Partener al Consiliului Județean Arad în organizarea acestui eveniment a fost Centrul Cultural Județean Arad. Targul de turism al României editia de toamna s-a desfasurat în perioada 14-17 noimebrie la Complexul ROMEXPO din Bucureşti.