Chemați la ordine pentru calitatea lucrărilor
02.03.2021

În urma numeroaselor reclamații primite din partea șoferilor referitoare la calitatea lucrărilor ce sunt efectuate pe drumul județean Arad - Șiria, Consiliul Județean Arad a chemat azi la raport firma care se ocupă de aceste lucrări. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru de fapt, în urmă cu câteva săptămâni constructorul fiind somat să refacă unele tronsoane de drum, chiar din faza fundației, respectiv a primului strat de asflalt. La această întâlnire au participat, pe lângă conducerea Consiliului Județean Arad și conducerea companiei în cauză, specialiști, proiectanți, arhitecți, pentru a avea o discuție aplicată referitoare la soluțiile tehnice găsite și utilizate pe acest șantier.

Am participat la această ședință de lucru pentru că ne dorim să transmitem constructorului dorința noastră fermă de a avea o lucrare de calitate și de a-l înștiința că monitorizăm modul în care această lucrare este executată. Nu vrem să lăsăm nimic la voia întâmplării, nu ne îndoim de experiența și capacitatea constructorului de a realiza o lucrare de calitate, dar pe de altă parte vrem să vedem că aici, pe drumul județean Arad-Șiria-Pâncota se aplică, într-adevăr, cele mai bune soluții, nu se face rabat de la materiale și, pe de altă parte, ne dorim ca lucrarea să avanseze cu viteză”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA.
Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a precizat că lucrarea este una strategică pentru județul Arad, deoarece ea deservește întreaga zonă până la stațiunea Moneasa și se încadrează în proiectul mai larg al Consiliului Județean Arad de modernizare a drumurilor județene cele mai circulate din județul nostru. „Trebuie să avem în vedere faptul că nu doar viteza cu care se realizează această lucrare ne interesează, ci și calitatea lucrării în sine. Eu îmi doresc să avem o lucrare care va dura cel puțin șapte ani, cât este termenul de garanție, iar pe de altă parte că vom avea o lucrare care va da satisfacție locuitorilor din întreaga zonă. Din păcate, încă de la deschiderea șantierelor ne-am confruntat cu un val de sesizări, multe dintre ele au fost justificate, iar asta a condus la reluarea și refacerea lucrărilor pe anumite tronsoane. Eu înțeleg că acest constructor are lucrări în mai multe zone din județ și chiar în mai multe județe, dar pentru noi, fiecare șantier pe care ni l-am asumat, pentru care am adus finanțare, este un șantier important și nu ne permitem să îl neglijăm. De aceea, am cerut în mod foarte ferm constructorului să își respecte toate angajamentele, pentru că nu suntem dispuși să face concesii nimănui atunci când este vorba despre felul în care sunt folosiți banii europeni sau, în general, banii pe care îi folosim pentru creșterea calității vieții în Arad”, a declarat Iustin Cionca