Certificat de vaccinare pentru doza booster
01.11.2021
Cei care au facut doza a-3-a a vaccinului anti -Covid si nu si-au descarcat pana acum certificatul verde, trebuie sa isi descarce un certificatul digital dupa 10 zile de la efectuarea dozei booster.

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au precizat reprezentanţii Ro-Vaccinare in reteaua Facebook.

Persoanele care pot obţine Certificatul Digital UE după vaccinare sunt cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România (adică două doze - n.r.), dar şi cele care au şi doza booster. Potrivit Ro-vaccinare, certificatul digital se validează daca au trecut 10 zile de la vaccinare.

Totuşi, persoanele care si-au descacat deja certificatul verde emis după cea de-a doua doză de vaccin nu sunt obligate să îşi genereze un nou document dacă au efectuat şi doza de booster, pentru că cel vechi este valabil până în luna iulie a anului viitor. Potrivit STS, cei care au probleme la generarea unui certificat verde se pot adresa la adresa de mail certificate-vaccinare@ms.ro sau la numărul de call center 021/414.44.25.