Certificat de urbanism pentru o investiție importantă a HAI Sântana!
02.04.2021

HAI Sântana a primit de la Consiliul Județean certificatul de urbanism pentru suplimentarea alimentării cu energie electrică a companiei. HAI Sântana folosește ca linie principală de alimentare rețeaua de la Curtici și ca linie secundară (de rezervă) rețeaua de la Pâncota. Investiția consistentă pe care o va face vizează alimentarea cu prioritate de la Pâncota.

Astfel, HAI Sântana se va branșa la rețeaua de la Pâncota printr-o linie electrică subterană de 20 kv, pe o lungime de 21 km, care conferă o stabilitate mai mare în furnizarea energiei electrice.

Investiția este necesară pentru eventuale investiții viitoare dar și pentru asigurarea funcționării utilajelor companiei în bune condiții, chiar în cazul unui consum mare de electricitate.

HAI Sântana funcționează din anul 2010 și de atunci și-a crescut gradual producția. Turnătoria companiei are o capacitate anuală de procesare deșeuri de aluminiu de 150.000 tone. 

„Sprijinim în măsura în care ne permite legea activitatea acestui investitor. Este vorba de un reciclator serios, o companie multinațională cu care județul Arad se poate mândri. Ca poziție de piață, grupul HAI are o cifră de afaceri de aprox. 600 de milioane de euro pe an, iar asta îl face unul dintre marii jucători internaționali în domeniul procesării deșeurilor de aluminiu. Aș adăuga la asta și capacitatea managerială prin care afacerea este gestionată și în perioada crizei, dar și respectul pe care compania îl are pentru mediul înconjurător”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.