Centura comunei Vladimirescu
14.03.2023

Comunicat de presă: Consiliul Județean Arad va construi centura de nord a comunei Vladimirescu, modernizând drumul județean care face legătura dintre DN7 și drumul Vladimirescu-Horia (prin Combinatul Chimic). Aici se va construi și un sens giratoriu. Continuă, astfel, marile investiții în drumurile județene, cele mai consistente din ultimii 70 de ani.

În acest sens, Consiliul Județean va prelua de la comuna Vladimirescu trei parcele de teren, cu suprafață totală de 1750 m.p.

Preluăm acest teren de la comuna Vladimirescu pentru a putea realiza o lucrare de calitate, inclusiv un sens giratoriu. Prin modernizarea acestui drum, care va funcționa ca și centură pentru Vladimirescu, direcționăm traficul spre Șiria în afara localității, prin fostul Combinat Chimic. Este o lucrare realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Arad”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Centura de nord a localității Vladimirescu va avea o lungime de 3,5 kilometri, o platformă a drumului de 8 metri (6,5 m partea carosabilă + 2 x 0,75 m acostamente), un sens giratoriu și vor fi instalate toate elementele necesare pentru un drum sigur: marcaje, indicatoare, parapete, butoni de sticlă reflectorizanți, butoni rutieri solari și șanțuri protejate.