Centre de vaccinare închise temporar
28.06.2021

Coordonatorul Campaniei Nationale de Vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghita a vorbit zilele acestea despre sistarea temporara a activitatii in unele centre de vacccinare, sau oprirea temporara a unor fluxuri de vaccinare in centrele in care exista mai multe linii de vaccin. Acest lucru este necesar pentru organizarea de echipe mobile de vaccinare, in cadrul programului Orasul vaccineaza satul.
In Arad pe 19 iunie si-a suspendat temporar activitatea de vaccinare, Sala de sport din cartierul Aure Vlaicu, iar din 24 iunie a fost suspendata temporar activitatea de vaccinare,la Centru pentru Varstnici din Micalaca. De la 1 iulie isi va sista activitatea pentru o perioada, centrul de vaccinare din Santana, iar din 11 iulie cel de la Siria.

La nivel de tara 45 de centre de vaccinare si-au sistat temporar activitatea in timp ce 136 de fluxuri de vaccinare au fost si ele oprite temporar, pentru ca personalul sa fie angrenat in activitatea echipajelor mobile care vor asigura vaccinarea in mediul rural.
Valeriu Gheorghita a vorbit si despre un raport corect intre investitia in resursa materiala si umana si ritmul de vaccinare, astfel ca in centrele de vaccinare cu flux redus, va fi redus programul la 6 sau chiar la 4 ore pe zi, in functie de fiecare situatie in parte.