Cel mai bătrân florar din Europa
23.02.2021

Cel mai bătrân florar din Europa trăiește în Arad. Jumătate de milion de fire de zambile și lalele înfloresc în această perioadă,în serele sale, moștenire de familie. Iar anul acesta se împlinesc o sută de ani de când afacerea cu flori a familiei Weil a prins viață. Pasiunea a fost transmisă de la tată la fiu, cel care, la 93 de ani, încă are aceeași pasiune pentru flori, că în tinerețe. De altfel, primii pași i-a făcut în câmpul cu lalele din spatele casei.


De atunci au trecut 90 de ani, iar bătrânul florar, tot printre flori își petrece timpul. 7 ani cât a fost deportat la ruși a stat departe de sere, în rest nimeni și nimic nu l-a putut rupe de raiul florilor de acasă. Muncă printre flori îl ține sănătos, o spune chiar florarul care la 6 dimineață e deja în seră, să vadă cum le-a mers zambilelor peste noapte.

Înainte de 1 și 8 martie, e agitație mare în sere. Sunt peste 550.000 de fire de zambile și lalele de toate culorile care își așteaptă clienții.

Florarul din Arad cultivă zambile și lalele după o tehnică folosită acum 100 de ani de tatăl său.

La 93 de ani, Alois Weil din Arad speră că pasiunea sa pentru flori să îi inspire și pe tinerii care îl ajută în sere. Florarul are și planuri de viitor. Speră că, în câțiva ani, lângă casasa să se înalțe un azil de bătrâni. Cei care vor ajunge aici își vor petrece ultimii ani din viață admirând frumusețea florilor de primăvară.