Cazare, mese şi pachete pentru refugiaţii ucrainieni, din partea UVVG
07.03.2022

Seara incarcata de umanitate si compasiune. La Arad au ajuns 24 de refugiați din Ucraina printre care copii, cu vârste cuprinse între 6-14 ani dar si un motan. Oamenii speriati, de atacurile repetate au luat cele strict necesare si au fugit.

Refugiată, Ucraina:

''Eu sunt din Odessa. Am avut atacuri locale si ne este teama ca vor fi atacuri si mai mari.
Nu stim incotro sa mergem, mergem in urmatoarele tari si vom vedea unde ne oprim, poate unde sunt rude sau prieteni, chiar nu stim acum dar speram sa ne putem intoare cat mai repede in Ucraina.
Nu stim chiar nu stim cand se va termina , nu ne-am gandit ca va avea asemenea amplaore si chiar nu stim ce se va intampla''.

Refugiatii ucraineni au fost cazati la căminul studențesc UVVG, unde i-au astaptat voluntarii Ligii studentilor. Acestia au fot cazati li s-a asigurat apa si toate cele necesare iar Asociatia  Aradul Civic a asigurat o masa calda la un restaurant din Arad, și de asemenea micul dejun.

Studenții UVVG le-au pregatit refugiatilor pachete cu tot ce au nevoie pentru a-si continua tranzitul spre Europa din donațiilor primite din partea comunității.