Cât putem păstra mâncarea de sărbători, în frigider?
26.04.2022

In perioada sărbătorilor, frigiderele sunt pline până la refuz, insă cât rezistă, cu adevărat mâncarea în frigider?
De exemplu, din meniul sărbărilor nu lipsesc sarmalele iar intrebarea este cât este în regulă să păstrăm sarmalele în frigider?

Speliaștii recomanda ca după două ore de la gătire sau atunci când s-au răcit, acestea să fie puse la rece. În plus, pentru a maximiza durata de valabilitate sarmalelor, pentru siguranță și calitate, refrigerați în recipiente etanșe sau înfășurați bine cu folie de aluminiu sau folie de plastic.

Ca o regulă generală, nu este indicat să păstrăm resturile de mâncare în frigider mai mult de trei, patru zile, indiferent dacă este vorba despre preparate cu carne sau vegetale.
Unele feluri se alterează mai repede. Maioneza de casă, de exemplu, dar şi mâncărurile pe bază de maioneză, nu pot fi păstrate mai mult de 48 de ore.

Grijă mare trebuie să avem mai ales la mâncarea pentru bebeluşi, care ar trebui consumată în ziua în care a fost preparată. Chiar dacă mirosul şi gustul piureurilor pentru copii indică faptul că ar putea fi consumate, după 24 de ore ar fi bine să pregătiţi o porţie proaspătă.