Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS)
29.05.2024

Beneficii și Utilizare în UE, SEE, Elveția și Regatul Unit

Datorită statutului României ca membru al Uniunii Europene, asigurarea dumneavoastră în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România este recunoscută pe teritoriul oricărui stat membru al UE, al Spațiului Economic European (SEE), al Confederației Elvețiene și al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Aceasta se realizează prin intermediul documentelor de deschidere de drepturi emise conform legislației comunitare.


Obținerea CEASS

În calitate de persoană asigurată în România, aveți posibilitatea de a solicita Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate (CEASS). Acest card vă oferă dreptul la asistență medicală necesară în timpul șederii temporare pe teritoriul statelor membre ale UE, SEE, Confederației Elvețiene și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.


Definiția Șederii Temporare

Șederea temporară se referă la deplasarea unei persoane într-unul dintre statele menționate pentru motive turistice, profesionale, familiale sau pentru studii, pentru o perioadă de timp de cel mult șase luni.


Pași pentru a Obține CEASS

Înainte de a planifica o călătorie în scopuri de vacanță, afaceri sau studii, este important să vă asigurați că obțineți CEASS de la casa de asigurări de sănătate. Acest card vă va asigura că beneficiați de asistența medicală necesară în timpul șederii temporare în străinătate, oferindu-vă protecția necesară în cazul unor situații neprevăzute.

Pentru mai multe informații și pentru a solicita CEASS, contactați casa de asigurări de sănătate la care sunteți înregistrat. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare și respectați termenele pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acest card.