Cantină modernizată la Ineu
30.03.2023

Comunicat de presă: Elevii Liceului Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu beneficiază de o cantină modernizată, cu dotări noi. Investiția a fost realizată din donații și sponsorizări, printr-un proiect gestionat de Asociația „Cetatea Voluntarilor”, în parteneriat cu Liceul Tehnologic și Primăria Ineu.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prezent la inaugurare, a declarat: „Una dintre ambițiile mele, ca președinte al Consiliului Județean, este reînvierea învățământului profesional. Pentru asta e nevoie și de școală, dar și de spații de cazare, unde să putem aduce elevi din toată țara, și chiar din străinătate, care să învețe meserie în județul Arad și care să se integreze în firmele arădene. Vom promova acest concept și săptămâna viitoare în Republica Moldova, pentru că avem încă 100 de locuri de cazare disponibile pentru elevi la internatul de la „Sava Brancovici”, iar orașul Ineu poate oferi tinerilor, în perspectivă, un bazin de înot, terenuri de sport, locuri de agrement, pentru că, așa cum spune și primarul Călin Abrudan, Ineul devine tot mai mult un oraș al tinerilor. De asemenea, îi felicit pe toți cei implicați în această realizare, care este un nou exemplu de colaborare între societatea civilă, mediul de afaceri și administrație, în beneficiul cetățenilor”.

Ioan Nicodin, directorul Liceului Tehnologic „Sava Brancovici”, a subliniat: „În 1994, când a fost inaugurată această cantină, luau masa aici 600 de copii de învățământ special. Eram foarte mândri pentru că era o cantină modernă, la normele de atunci, iar astăzi avem din nou o cantină frumoasă, la standardele actuale, pentru care le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect de modernizare. Acest liceu s-a constituit pe principiul școlilor de meserii, iar tradiția continuă deoarece întotdeauna va fi nevoie de meseriași”.

Anamaria Popa, președintele Asociației „Cetatea Voluntarilor” din Arad, a mulțumit sponsorilor și partenerilor acestui nou proiect reușit: Primăria Orașului Ineu, Anidora Construct Ineu, IKEA, Fundația ALBER, Liceul „Sava Brancovici” Ineu, Quality Service și Asociația „Casa cu lacăt”.

La inaugurare au participat reprezentanții Fundației Alber, ai Asociației ,,Casa cu Lacăt” și ai Asociației „Cetatea Voluntarilor” Arad, președintele Consiliului Județean Arad,  –  Iustin Cionca, subprefectul Doru Sinaci, inspectorul școlar general adjunct Daniel Tocoian, primarul orașului Ineu – Călin Abrudan, viceprimarul orașului Ineu  –   Ionel Alb, directorul liceului, Ioan Nicodin, un sobor de preoți, condus de părintele protopop Adrian Zaha, consilieri locali și alți invitați.