Calificare la limită în grupele Cupei: Foresta Suceava - UTA 0-1
28.09.2022

UTA s-a calificat în grupele Cupei României după ce a învins cu 1-0 pe terenul Forestei Suceava în faza play-off-ului. Raul Șteau a înscris singurul gol al partidei în minutul 10, după care elevii lui Ilie Poenaru s-au mulțumit să protejeze avantajul minim și nu au forțat marcarea golului doi, iar gazdele au irosit două oportunități mari de a egala.


„Roș-albii” au deschis scorul în minutul 10, când Ubbink a scăpat în partea dreaptă a careului și i-a pasat în centru lui Șteau, iar juniorul a trimis un șut excelent, cu efect, lângă bara din dreapta lui Niga. Arădenii nu au avut alte oportunități bune de a marca în prima parte, dar gazdele au trecut pe lângă egalare la lovitura de cap a nigerianului Chika, prinsă de Balauru chiar pe linia porții. 


Prima jumătate a reprizei a doua a fost destul de încrâncenată, cu puține faze de poartă. Singura ocazie mare a părții secunde a aparținut sucevenilor, în minutul 70. Samson a executat o lovitură liberă de la 22 de metri și a lovit bara din dreapta lui Balauru. Până la final, Foresta a căutat în zadar egalarea, iar UTA a avut câteva situații pe contraatac, însă tabela nu s-a mai modificat și arădenii au obținut calificarea în faza grupelor.


Antrenorul secund Marin Dună a reacționat la finalul întâlnirii: „Îi felicit pe cei de la Foresta pentru atitudine, au avut o atitudine pozitivă pe toată durata partidei. Noi am avut un început bun de repriză, primele 20-25 de minute, când am și marcat. Ne-am mai creat câteva situații, nu neapărat ocazii, dar după aceea am intrat puțin în jocul lor, am greșit foarte multe pase la mijlocul terenului, băgând mult mingea în centru, nejucând în spatele apărării adverse unde, practic, ne-am creat acele situații prin Otele și Șteau. Drept dovadă, ne-am chinuit până aproape de final, am mai avut câteva situații pe final de meci, unde puteam să închidem jocul. E tipicul meci de Cupă, cu o echipă inferioară, teoretic. Dar, asta e, una peste alta e bine că ne-am calificat mai departe și sper să ajungem cât mai departe în această competiție.”


Vineri, de la ora 12, „roș-albii” vor afla ce adversari vor întâlni în grupe, iar duminică, de la ora 18:30, își vor continua parcursul din Superligă, cu un meci pe terenul Farului Constanța, în etapa a 12-a.


Formații:

Foresta: Niga – Cimbru, Makongo, Botezatu, Grosu – Filip (Mihalciuc 85), Samson – Netbai (Nițu 62), Mirică (Marian 85), Căinari – Chika (Muntean 78). Rezerve neutilizate: Cuciureanu – Al. Ionescu, Cucoș, R. David, Nițu, Tănasă. Antrenor: Dorin Goian

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Benga, Hoxhallari – Cascini, Anton (Batha 61) – Șteau (Negoescu 46), Ubbink (Postolachi 74), Otele (Stahl 61) – Ademi (Keșeru 61). Rezerve neutilizate: Mociu – Maxim, Chindriș, Jobello. Antrenor: Ilie Poenaru

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina – Prahova) – Bogdan Duță (Bacău), Andrei Diaconu (Iaşi), Rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi)

Observatori: Adrian Voica (Bistriţa), Ilie Andrici (Cerviceşti – Botoşani)

FOTO: FRF