Calificare istorică în semifinale, după 57 de ani: UTA - FC U Craiova 1-0
04.04.2023

UTA s-a calificat în semifinalele Cupei României după 57 de ani! Arădenii au trecut în sferturi de FC U Craiova cu 1-0, unica reuşită de pe Arena „Francisc Neuman" fiind înscrisă de Virgiliu Postolachi. 

Înainte de primul fluier, s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului finanțator al UTA-ei, Nicolae Bara, şi a fostului jucător al „Bătrânei Doamne", Gheza Dodean, iar fiica acestuia, Daniela Dodean, fostă campioană europeană la tenis de masă, a dat lovitura de începere a partidei. La câteva minute după debutul meciului, peluza utistă a afişat o coregrafie superbă cu ocazia aniversării clubului arădean, care va împlini 78 de ani pe 18 aprilie. Au fost afişate chipurile unor legende ale clubului, Flavius Domide, Iosif Petschovschi, Francisc Neuman, Nicolae Dumitrescu și Ladislau Brosovszky, alături de mesajul „Cei ce ne-au dat nume“.

În teren, „roş-albii" au deschis scorul în minutul 14, prin Virgiliu Postolachi. Atacantul a primit un balon de la Ubbink, a avansat în zonă centrală şi a trimis un şut printre picioarele goalkeeperului Gurău. Craiovenii puteau egala în minutul 21, dar Kucher a intervenit excelent la lovitura de cap a lui Duarte din 4 metri. Utiştii au avut şi ei două ocazii mari de 2-0 înainte de pauză, însă Şteau a trimis pe lângă cu capul, iar Milosevic a tras exact pe direcția lui Gurău din 20 de metri, aşadar prima repriză s-a încheiat cu avantaj minim pentru „roş-albi".

În debutul părții secunde, utiştii au trimis două şuturi de la distanță, prin Postolachi şi Ubbink, dar Gurău a fost la post. Kucher a intervenit şi el foarte bine la lovitura de cap a lui Ganea din apropiere. În minutul 73, Huyghebaert a izbit bara transversală cu o lovitură de cap după un corner. Finalul de meci a fost crâncen, dar UTA a reuşit să protejeze avantajul şi a obținut o calificare istorică în semifinale.

„O calificare pe care ne-o doream mult și pentru acest pas spre o performanță ce ar fi remarcabilă într-un sezon deloc ușor pentru noi. Sunt mai multe motive de bucurie, iar victoria o dedicăm în primul rând suporterilor noștri. Le mulțumim pentru sprijin, pentru încredere în momente grele. Și azi au creat o atmosferă frumoasă, o splendidă coregrafie și au venit în număr mare la meci în condiții atmosferice deloc propice. Ne bucurăm că i-am făcut fericiți atât pe ei, cât și pe multe alte mii de oameni ce ne-au urmărit din fața televizorului. Dar, mai vrem să îi dedicăm această calificare băiețelului nou născut, chiar astăzi, al lui Alex Benga, Maximilian. Căpitanul nostru e foarte bucuros, nu va uita această zi, e un eveniment important pentru el și familia lui. Este de apreciat și de remarcat că a reușit să facă un meci foarte bun, prin concentrare și motivație, în condițiile în care soția lui a născut de dimineață a declarat Laszlo Balint la final.

Penultimul act se va disputa în jurul datei de 26 aprilie, iar arădenii vor juca în deplasare contra învingătoarei din duelul Hermannstadt - Universitatea Cluj.

Formații:

UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș (74 Hoxhallari), Benga, Roger jr. – Batha, Cascini (62 Anton) – Postolachi (62 Otele), Ubbink, Șteau (46 R. Pop) – Milosevic (46 Keseru). Rezerve neutilizate: Balauru – Benzar, Abeid, Barbosa. Antrenor: Laszlo Balint

FCU Craiova: Gurău – Negru, Henriques, Duarte, Huyghebaert – D. Albu, Asamoah – Ganea (65 Sidibe), Jibril (59 Chițu), Mascarenhas (59 Bauza) – Blănuță (46 Bahassa). Rezerve neutilizate: Popa – Piccolomo, Marquet, Zanfir, Ciobanu. Antrenor: Nicolo Napoli

Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș).

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei), Ferencz Tunyogi (Zalău).

Observator de arbitri: Octavian Șovre (Oradea)

Delegat de joc: Dragoș Ionescu (București)