CET Hidrocarburi Arad a început de ieri efectuarea probelor de etanşeitate la reţelele de termoficare, pentru a putea furniza căldură în locuinţele racordate.
În 28 februarie 2019, consilierii municipali au aprobat creşterea preţului de facturare a energiei termice livrată populaţiei de la 273 lei la 391 de lei gigacaloria, măsura urmând să fie aplicată din această iarnă.
Municipalitatea acordă şi anul acesta subvenţii pentru a menţine funcţionarea centralei,care înregistrează datorii ce depăşesc 131 milioane de lei. Anual cuantumul ajutoarelor de la Cosiliul Local sunt de aproximativ 30 de milioane de lei.
Primarul Călin Bibarţ spune că în acest moment o prioritate este ca tariful să fie suportabil pentru populaţie.
Agentul termic este în acestă iarna mai scump cu 40 la sută. Uniunea locală a asociaţiilor locative Arad atrage atenţia că aceste tarife sunt cele mai mari plătite vreodată la Arad. Preşedintele ULAL Dorian Lupşe crede că facturile vor fi mari ceea ce va îngroşa rândul restanţierilor.
În locuinţe, agentul termic va ajunge în momentul în care timp de trei zile consecutiv, între orele 20,00 şi 06,00, se vor înregistra valori medii zilnice ale temperaturii de 10 grade Celsius sau mai mici.
Flavius Nedelcu preşedintele Tehnostar Group spune că agentul termic va fi furnizat pentru început doar noaptea, apoi în funcţie de temperaturile exterioare.
Arădenii, îndeosebi cei tineri spun că este rece noaptea în apartamente, astfel că agetul termic este binevenit.
Alţi cetăţeni au scăpat de grija căladurii de la CET, încălzindu-se cu centrale pe gaz sau lemne. Nici aceştia nu se pot lăuda însă cu cheltuieli prea mici.
În Arad, la sistemul centralizat de încălzire sunt racordate peste 30.000 de locuinţe. Numărul clienţilor CET-H este de 3.105 şi sun în cea mai mare parte asociaţii de proprietari sau locatari.