Călătorii fără test COVID, de la 1 februarie
31.01.2022

In sfarsit, vesti bune de la 1 februarie pentru cei care calatoresc.

1. Se elimina obligativitatea testarii Covid cand te intorci in Romania, indiferent de unde te intorci din lume - daca ai certificat verde, respectiv esti vaccinat sau daca ai trecut prin boala.

2. Se scurteaza carantina de la 10 zile la doar 5 zile pentru cei care se intorc in Romania si NU sunt vaccinati. Daca nu esti vaccinat sau nu ai trecut prin boala si nici nu vrei sa stai 5 zile in carantina, atunci te testezi la returul in Romania.

3. Copiii sub 12 ani raman exceptati si de test, si de carantina, la returul in Romania.

4. Se elimina Lista Semafor. Nu vor mai exista tari Galbene si Rosii.

Nu a fost mentionat ca se renunta la PLF, deci acesta ramane in vigoare si trebuie completat asa cum s-a facut in ultimele 2 luni.

Masurile intra in vigoare de la noapte, ora 0:00, ora Romaniei.

De altfel de la 1 februarie, Uniunea Europeana recomanda pentru toate statele membre eliminarea obligativitatii testului COVID pentru cei care calatoresc in interiorul uniunii.

Una dintre primele tari care a a anuntat ca s-a conformat este Italia, care elimina obligativitatea prezentării unui test Covid negativ înainte de a intra în țară pentru călătorii care vin din statele Uniunii Europene și sunt vaccinați sau trecuți prin boală, începând cu 1 februarie.