Cadavru găsit între Mișca și Vânători
03.04.2021
Sebastian, copilul de 7 ani  din Arad, dispărut cu trei luni în urmă, a fost găsit mort, într-o tufă de mărăcini, aflată la aproximativ 7 km de casă. Câinele unui cioban a găsit trupul băiatului,  după ce zeci de poliţişti,j andarmi şi voluntari l-au căutat cu maşini de termoviziune, drone, câini de urmă şi ATV-uri. Pentru familia lui Sebastian vestea a venit ca un trăznet. Oamenii au sperat până în ultimul moment că micuţul să fie în viaţă.

Rămăşiţele copilului au fost ridicate de medicii legişti. Chiar dacă familia nu a fost anunţată oficial, pentru că se aşteaptă rezultatul autopsiei, rudele nu au nici un dubiu. L-au recunoscut pe Sebastian după îmbrăcăminte.
Un final tragic, pe care nici familia şi nici sutele de oameni implicaţi în căutarea copilului nu şi l-ar fi dorit. Un final care ridică însă multe semne de întrebare. De la tufa de mărăcini, unde a fost găsit trupul lui Sebastian se văd casele din satul Vânători. Câmpul era locul de joacă al copilului, care ştia zona foarte bine. Cum de s-a rătăcit totuşi, ziua în amiaza mare. E drept că în sâmbăta fatidică, se lăsa ceaţă iar copilul ar fi putut pierde drumul spre casă. Cei care au participat, încă din prima clipă la căutări, spun că au periat locul încă din prima noapte.
Trupul copilului a fost găsit, din întâmplare, de un câine de stână. Poliţiştii arădeni ceruseră săptămâna trecută aprobare pentru tăierea stufărişului, în speranţa că vor da de noi urme.
Găsirea trupului neînsufleţit al băiatului de 7 ani a dat speranţe unei alte mame din aceeaşi comună. Femeii i-a dispărut băiatul cu 24 de ani în urmă şi nici acum nu ştie ce s-a întâmplat cu el.
Familia şi vecinii băiatului găsit mort cred însă că băiatul a fost omorât. Arată cu degetul spre ciobanul cu care băiatul plecase, în acea zi, la stână. De teamă că sătenii să nu îl linşeze, poliţiştii i-au păzit acestuia casa.
În urma autopsiei, medicii legişti vor stabili cu exactitate cauza morţii. Vor spune dacă băiatul a murit din cauza hipotermiei sau dacă a fost omorât, iar cadavrul său plantat în tufa de mărăcini.
Informare IPJ Arad: Astăzi, în jurul orei 12,45, un apel 112 a sesizat polițiștii despre prezența unui cadavru uman, de dimensiuni mai mici, pe un câmp la aproximativ 10-12 km intre localitățile Mișca și Vânători.

Colegii de la SIC, împreună cu procurorul criminalist sunt la fața locului.

Cadavrul urmează a fi transportat la SJML pentru efectuarea autopsiei și identificarea cadavrului.

Apelul la 112 a fost făcut de un cioban, iar cadavrul a fost descoperit într-o tufă mare.

Cadavrul este în stare avansată de descompunere, ceea ce sugerează că decesul ar fi suvernit de multă vreme.  

Chiar dacă din exact aceeași zonă a dispărut un copil de 7 ani, polițiștii și procurorii nu pot face încă legătura între cadavru și copil. Cel mai probabil va fi nevoie de teste ADN pentru a stabili identitatea persoanei decedate.

Poliția Arad a anunța în ianuarie, că pe data de 9 ianuarie, CORBEI SEBASTIAN-IONEL, în vârstă de 7 ani, din satul Vânători, comuna Mișca, județul Arad, a plecat de acasă la o stână de la marginea localității și nu s-a mai întors. Era cu alți copii și cu un adult. La un moment dat, s-ar fi îndepărtat de grup că să mănânce porumbele de pe câmp. Chiar dacă au avut loc ample căutări săptămâni la rând, copilul nu a mai fost văzut sau găsit.