Bursele de ajutor social și de merit ale elevilor, pentru semestrul II, aprobate de CJA
31.03.2021

Consiliul Județean Arad a aprobat numărul burselor de ajutor social și de merit pe care le vor primi în semestrul II elevii din școlile aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad. Urmare a centralizării situațiilor primite de la unitățile de învățământ special aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad, au fost solicitate, pentru semestrul II al anului școlar 2020-2021, un număr de 139 burse de ajutor social (față de 132 aprobate în primul semestru), pentru copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, 46 de burse pentru ajutor social (față de 37 aprobate în primul semestru) pentru copiii de la Liceul Special ,,Sfânta Maria Arad, cât și 34 burse de ajutor social, respectiv 13 burse de merit (față de 8 aprobate în primul semestru) pentru elevii Liceului Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu. Dosarele privind atribuirea burselor sociale și a burselor de merit au fost analizate și aprobate de comisiile de specialitate din cadrul unităților de învățământ.

În ceea ce privește cuantumul acestor burse, consilierii județeni au menținut valoarea aprobată la începutul acestui an școlar:

- Pentru bursele de ajutor social un cuantum valoric de 250lei/bursă/lună;

- Pentru bursele de merit un cuantum valoric de 250lei/bursă/lună.  

„Am aprobat astăzi numărul burselor de ajutor social și de merit pe care elevii din școlile aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad le vor primi în acest semestru. Este una dintre atribuțiile și responsabilitățile Consiliului Județean Arad și suntem convinși că aceste burse vor fi un sprijin pentru copii”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.