Burse de Merit pentru Absolvenții de Gimnaziu și Liceu pe Durata Examenelor
12.06.2024

Absolvenții clasei a VIII-a și clasei a XII-a care susțin examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat în acest an vor primi burse de merit până la afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor. Aceasta decizie a fost anunțată de Ministerul Educației, în urma unei solicitări făcute de Edupedu.ro.


Beneficii Financiare pentru Elevi

Elevii de clasa a VIII-a și cei de liceu care susțin Bacalaureatul vor beneficia de bursele de merit integral pentru luna iunie, fiecare bursă având o valoare de 450 de lei. În plus, aceștia vor primi și burse pentru primele 7 zile din luna iulie, iar în cazul elevilor de liceu, pentru primele 10 zile.


Calendarul Examenelor și Afișarea Rezultatelor

Conform calendarului oficial, rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate pe 9 iulie, iar cele la Bacalaureat pe 12 iulie. Bursele vor fi acordate în această perioadă pentru a asigura continuitatea sprijinului financiar oferit elevilor.


Importanța Burselor de Merit

Aceste burse au scopul de a sprijini elevii în perioada crucială a examenelor, oferindu-le un stimulent financiar și recunoaștere pentru eforturile lor academice. Ministerul Educației își propune astfel să motiveze elevii să performeze la examenele naționale și să reducă presiunea financiară asupra familiilor lor în aceste momente decisive.