Bulgaria, plină de turişti români
19.08.2021

Bulgaria pare pămant romanesc, cand este vorba de vacantele la mare. Peste tot in statiunile bulgaresti, auzi vorbindu-se romaneste iar realitatea trista este ca romanii care vin in Bulgaria viziteaza aceasta tara pentru ca sunt nemultumiti de conditiile de la noi.

Numărul românilor care au mers în Bulgaria a crescut cu 200% față de anul trecut, arată o statistică făcută pentru lunile mai-iulie. Ii gasim aici in general pe cei care locuiesc in Bucuresti si in zona de sud a tarii, dar si din vestul tarii, romanii se aventureaza spre statiunile bulgaresti, cu masina personala. Drumul e mai lung dar preturile mici practicate in Bulgaria echilibreaza bugetul.

Hotelierii se straduiesc sa le faca pe plac turistilor romani si cu cateva exceptii, turistii nostri au vacante frumoase in Bulgaria. Hotelurile sunt puse la punct, curate si confortabile. Turistii nostri petrec timpul la mare sau la piscina, iar la hotelurile de lux, cei mici se distreaza la clubul pentru copii si locul de joaca.

Si pentru ca se apropie toamna, Bulgaria este ofertanta si in lunile urmatoare. Veliko Tarnovo este o destinatie excelenta pentru octombrie si noiembrie.

Orasul este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei, o asezare pitoreasca, indragita de romani. Casele sale traditionale, strazile care inca pastreaza imaginea orasului de altadata, magazinele cu lucruri hand-made si produse unicat, restaurantele cu o panorama superba, toate sunt motive suficiente pentru a vizita aceasta frumoasa asezare cu origini in vremea tracilor.Si de vazut sunt destule, iar atelierul de ceramica este doar un exemplu.

Sezonul turistic in Sunny Beach, cea mai mare statiune a Bulgariei a inceput anul acest pe 1 iunie si tine pana la inceputul lunii octombrie.
Potrivit ultimei actualizari pe site-ul Ministerului de Externe, cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie (carte de identitate sau pașaport).