Boala ficatului gras non alcoolic
10.08.2022
Nu consumati alcool dar va treziti ca aveti probleme cu ficatul. Ce faceti gresit?

Astazi va atragem atentia asupra alimentului care va distruge ficatul la fel ca alcoolul. Toată lumea îl consumă zilnic.

Cu toţii ştim că alcoolul consumat în exces poate provoca boli grave de ficat, însă el nu este singurul factor nociv pentru sănătatea acestui organ.

Recent, o nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.

Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.
Astfel zaharul, pe care il gasim adaugat in majoritatea mancarurilor si a gustarilor, este de vina pentru multe dintre bolile moderne si a dus la apartia bolii ficatului gras non alcolic.

Medicii trag astfel un semnal de alarma să fi atenti la cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.