Bîlcea îl atacă la „baionetă” pe ministrul Novak în „speța” Polivalentei arădene: „Nu are strategie și viziune, am fost tratați fără respect”
28.12.2021

Zi tristă pentru sportul arădean. FCC Baschet UAV Arad a fost pusă în situația să plece din oraș pentru a disputa un meci oficial (prima manșă a sfertului de finală de Cupa României, cu CSM Satu Mare) pentru că în Sala Sporturilor „Victoria” plouă! Inițial, „oficialii” formației „galben-albastre” au dorit să aștepte până la orele amiezii pentru a vedea starea vremii și de abia apoi să se mute, eventual, la Timișoara, în Sala „Constantin Jude”. Doar că riscurile erau mari, adică un eșec la „masa verde”, cu atât mai mult cu cât mâine, la Arad, se anunță noi precipitații.

Așadar, cu tot regretul că elevele lui Jose Araujo nu vor avea o ultimă întâlnire a anului cu suporterii, clubul arădean a anunțat meciul se va juca în orașul de pe Bega. Situația a stârnit indignarea deputatului Sergiu Bîlcea, care a încercat să-i deschidă ochii ministrului Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, cu privire la necesitatea executării lucrărilor de reabilitare la Polivalenta arădeană și la bazinul olimpic de lângă ea. „Aș vrea să-i reamintesc domnului Novak și cu această ocazie tristă pentru un oraș ca Aradul că Sala Sporturilor Victoria și Bazinul Olimpic „Delfinul” sunt în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului pe care dânsul îl conduce. Totodată, cele două obiective sunt deja incluse în lista sinteză a CNI și tot ce avea de făcut MTS-ul era un studiu de fezabilitate sau un D.A.L.I. pentru a alege soluția de modernizare. Am avut destule interpelări prin Comisia de Tineret și Sport din Parlamentul Ronâniei pe această temă, dar domnul Novak nu a luat nicio decizie. I-am explicat că Aradul a construit deja un stadion din banii comunității, iar dânsul are șansa, ca ministru, să modernizeze cel puțin un obiectiv din cele două. Am ajuns în două rânduri în audiență la dânsul, împreună cu Alexandru Meszar, directorul DJST Arad și deputatul Petru Farago, dar a contramandat ambele întâlniri. Cu mare regret o spun că acest ministru nu are nicio strategie de modernizare sau obiective privind infrastructura sportivă din țară, nu e interesat de atragerea fondurilor europene, e total lipsit de viziune. Aradul a fost tratat fără respect, dar mă întreb dacă sălile sau bazinele de înot din alte orașe au o soartă mai bună? Eu mă îndoiesc”, susține Bîlcea, deputat PNL, deci partener la guvernare cu ministrul UDMR al MTS.

Ultima oară când Sala Sporturilor „Victoria” din Arad a trecut prin transformări importante a fost în 2016, când România a învins cu 3-0 Slovenia, în cadrul Grupa I valorice a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.