Baraj Liga 3: Viitorul Arad și Minerul Lupeni Remizează, Promovarea se Decide în Retur
16.06.2024

Viitorul Arad și-a propus promovarea

După ce a câștigat campionatul Ligii a IV-a, Viitorul Arad vizează promovarea în Liga a 3-a. Pentru a-și atinge obiectivul, echipa trebuie să treacă de Minerul Lupeni într-o dublă manșă. Meciul tur s-a desfășurat pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic și s-a încheiat cu scorul de 0-0. Atmosfera a fost întreținută de aproximativ 250 de spectatori arădeni și 80 de suporteri veniți din Lupeni.


Prima repriză fără goluri

Partida a început în jurul orei 18:00, cu gazdele în roșu și oaspeții în alb. Lupeniul a avut un prim atac prin Arcuși, dar fără rezultat. Viitorul a avut inițiativa, dar nu a reușit să-și creeze ocazii clare de gol. Lupeniul s-a apărat bine, adoptând o strategie defensivă solidă. Prima repriză s-a încheiat fără goluri, deși ambele echipe au avut ocazii bune. Mazilu, Kocsis, Vezan, D. Creciunesc și Mândreci au primit cartonașe galbene pentru faulturi și proteste.


Repriza a doua, la fel de echilibrată

Repriza a doua a început cu o schimbare la Viitorul, Topai înlocuindu-l pe Blickling. Ambele echipe au continuat să caute golul, dar fără succes. Viitorul a avut câteva ocazii notabile, însă portarul Raț a fost de netrecut, având câteva intervenții salvatoare. Lupeniul a rămas la fel de solid în apărare și a avut și el un gol anulat pe motiv de offside. Tensiunea a fost palpabilă pe tot parcursul meciului, iar fiecare echipă a încercat să profite de orice oportunitate.


Concluzii și perspective

Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, lăsând deschisă promovarea pentru returul de la Lupeni. Ambele echipe au arătat determinare și calitate, ceea ce promite un duel interesant în manșa a doua. Viitorul Arad a demonstrat că are potențialul de a pune probleme în deplasare, în timp ce Minerul Lupeni a arătat că poate să se apere bine și să contraatace periculos.


Returul decisiv

Promovarea în Liga a 3-a se va decide în Valea Jiului, unde Viitorul Arad și Minerul Lupeni se vor întâlni din nou. Echipele vor trebui să dea tot ce au mai bun pentru a obține victoria și mult dorita promovare. Returul se anunță a fi la fel de tensionat și echilibrat, iar suporterii ambelor echipe așteaptă cu nerăbdare deznodământul acestei duble manșe.


Duminica viitoare, la Lupeni, se va decide echipa care va promova în Liga a 3-a.