Baie în aer liber, în februarie
17.02.2020

In plina iarna, cand o parte din tara este acoperita cu zapada, in jdetul Arad oamenii fac baie afara, exact ca intr-o zi de vara. La Sofronea exista mai multe bazine cu apa geotermala, alternative mai la indemanda și mult mai ieftine decat strandurile termale din Ungaria. 

La 10 km de municipiul Arad, ștrandul din comuna Șofronea este deschis indeferent de sezon. Ca urmare a unor foraje la cca 1 km adâncime, ștrandul are 3 bazine cu apă geotermală, care are temperaturi cuprinse între 51 și 24 de grade C. Iar doritori sunt în fiecare zi, indiferent de vreme. Turiștii nu sunt doar din Arad, ci tot vestul țării.

Pe lângă distracție, unii oameni merg la ștrandul termal și din motive medicale.
De alfel, apa termală are recomandări medicale clare.
Biletul de acces costă 10 lei, este valabil întreaga zi, asigură acces la dușuri și cabine securizate și are inclus și loc de parcare.

Ștrandul, care este privat, se află într-un parc de 5 ha, în care mai există peste 1.000 de copaci, dar și castelul Purgly, construit în 1789, care a aparținut familiei unui baron al Imperiului Austro-Ungar.
Castelul, care este inspirat din modelul Castelului Huniazilor, este
clasificat în patrimoniul național cultural arhitectural de clasa E, a fost restaurat, iar proprietarul ia în calcul să-l introducă în circuitul turistic.