Aveți grijă de patrupede
07.04.2020

Spalati labutele animalutelor de companie mai des, si obligatoriu cand ajungeti acasa de la plimbare.

Substantele pe baza de clor care se folosesc, acum, mai des ca de obicei, pentru dezinfectarea locuintei, a curtilor, strazilor si a trotuarelor le pot provoca iritatii pe labute, iar ingerarea duce la iritatii gastrice sau chiar intoxicatii. Medicii veterinari atrag atentia ca igiena labutelor patrupedelor este OBLIGATORIE in perioada pandemiei. Specialistii recomanda  sa se foloseasca un sampon special, cu Clorhexidina, care are efect dezinfectant si poate fi folosit zilnic, fara sa afecteze pielea animalelor de companie.

Servetelele umede de uz veterinar pot fi si ele o alternativa. Sub nicio forma nu folositi substante precum clorul sau alte solutii pentru dezinfectarea suprafetelor pentru ca vor provoca arsuri si iritatii. In cazul in care animalul dumneavoastra prezinta semne de boala, prezentati-va cu el cat de repede la cabinetul veterinar. 

In caz de forta majora, din punct de vedere legal, deplasarile pentru nevoile animalelor de companie sunt permise si sunt stipulate in declaratia necesara in perioada situatiei de urgenta. De asemenea medicii veterinari ne reamintesc ca virusul COVID-19 nu se transmite la animalele de companie! Asadar NU le abandonati!