Au plecat din 14 iunie spre Grecia
15.06.2020

Bucuria vacanței în Grecia i-a facut pe sute de români, mulți din vestul țării să urce de ieri în masină spre statul elen. Varianta de deplasare este prin Ungaria pentru a evita Macedonia de Nord.

Numai că graba strică treaba. Ai noștri au plecat din 14 iunie cu gândul că în cursul noptii sau dimineața vor intra in Grecia. Va fi deja data de 15 iunie, deci totul va merge strună. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Vamă. La trecerea de frontieră de la Kulata în Grecia, oamenii au avut de așteptat 12 ore pentru ca statul elen să le permită trecerea iar la Promachonas in jur de 1000 de mașini au fost blocate'Ni s-a spus sa asteptam pana la ora 12 si intram la ora 12. Intrebarea fireasca a fost de ce la ora 12?De ce nu la 9, de ce nu la 12 noaptea, de ce nu la ora 2 maine, de ce la ora 12? Nu au putut sa ne raspunda. Nu au vrut, nu au putut. Cert e ca coada se intinde dinainte de vama bulgara si pana in Grecia, peste 1,5 km, cam atat e portiunea asta de No man’s land' a spus un turist român.

Nu este pentru prima oară când se întamplă acest lucru, cozile la vamă existând și înainte de restricții.

Românii s-au pus pe drum chiar ieri, când premierul elen Kyriakos Mitsotakis a sustinut o conferință de presă in Santorini prin care a declarat că

Grecia este pregatita sa primeasca turisti în această vară.

Guvernul român a informat că turiștii noștri pot pleca în vacanță în Grecia fără să fie obligați să intre
în carantină 14 zile la întoarcere, începănd cu data de 15 iunie.