Au fost găsiți cei trei fugari dintr-un centru de carantină
13.05.2020

În urma celor trei zile de căutări, în care au fost implicate mai multe forțe de ordine, cei patru cetățeni marocani dispăruți de la un centru de carantină din județul Arad, au fost depistați.

Încă din primul moment în care s-a constatat lipsa acestora, jandarmii au plecat în căutarea lor, unul dintre bărbați fiind depistat după doar câteva ore, de către aceștia.

Astăzi, în jurul orei 14.00, ceilalți trei cetățeni marocani, au fost depistați de către jandarmi, la o distanță de aproximativ 60 de km de centrul în care erau cazați, într-o zonă împădurită din apropierea localității Pătârș, la limita cu județul Timiș.

Bărbații  au fost conduși la cel mai apropiat centru de carantină din județul Arad, unde vor fi cazați pentru următoarele 14 zile, cu suportarea cheltuielilor de carantinare. 

De asemenea, jandarmii au întocmit și pe numele celor trei bărbați,  acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. 

După expirarea termenului de 14 zile de carantină, cei patru cetățeni marocani vor fi instituționalizați într-un centru de custodie publică a cetățenilor străini, conform procedurilor și legislației în vigoare.