Atenție la orezul din plastic
25.08.2020

Atentie atunci cand cumparati orez pentru ca acesta poate fi din plastic. Producătorii din toata lumea au găsit o metodă ieftină de a-si insela clientii. Acestia amestecă amidon de cartofi cu plastic care mai apoi este transformat în nuclee.

Medicii specialiști au studiat aceste boabe de orez și au tras un semnal de alarmă. Ei eu ajuns la concluzia că trei porții de orez fals conțin mai mult plastic decât o pungă mică de plastic.

La o simplă privire nu se poate observa diferența dintre orezul organic și cel din plastic. Din fericire există un mod foarte simplu prin care se poate verifica tipul orezului. Luați o lingură de orez proaspăt și puneți-o în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic si cel mai bine ar fi sa il aruncați direct la gunoi. Pentru a fi ferm convinși că orezul este natural se poate pune orezul într-un recipient și lăsăt timp de două zile. Dacă alimentul mucegăiește în acest interval înseamnă că este organic.

Cel mai indicat mod de a depozita orezul, cel natural, desigur, este în cutii de plastic sau în recipiente de sticlă. Cea mai mare greseală este de a păstra orezul în punga de plastic în care este cumpărat.

Pe piața din România orezul din plastic este des întâlnit.

Asadar verificati-l inainte de a fi gata mancarea pentru ca pe termen indelungat orezul din plastic este deosebit de nociv pentru organism.