Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Poliției Municipiului Arad, Secția 1 Vlaicu și Secția 2 Micălaca au distribuit, ieri, pliante arădenilor din piețele agroalimentare. Iniţiativa a marcat ZIUA EUROPEANĂ DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINȚE.
Poliţiştii arădeni fac şi câteva recomandări privind siguranța locuințelor.
Poliţiştii ne mai recomandă să fim cu un pas înaintea hoților: să instalăm un sistem de alarmă, când lipsim de acasă, să ne asiguram că toate ușile și ferestrele sunt încuiate. Să apelăm la o persoană de încredere care să ridice corespondența, atunci când plecăm în vacanţă şi să înlocuim cât mai repede încuietorile defecte sau ale căror chei le-am pierdut.
Comunicat IPJ Arad: 16 IUNIE – ZIUA EUROPEANĂ DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINȚE
„Ziua Europeană de
prevenire a furturilor din locuințe” este
un concept lansat în anul 2019 de Rețeaua Europeană de Prevenire a
Criminalității care se fundamentează pe importanța
conștientizării de către cetățeni a necesității adoptării
unei atitudini prudente în raport cu locuința și bunurile proprii,
precum și a consecințelor neluării unor măsuri preventive
fundamentale.
De asemenea, își propune să aducă în atenție modurile de operare cele mai frecvent utilizate de hoți, precum și principalele măsuri de siguranță pentru protejarea locuinței și a bunurilor personale.
În acest sens, ieri, 16 iunie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Poliției Municipiului Arad, Secția 1 Vlaicu și Secția 2 Micălaca au desfășurat activități de distribuire a pliantelor și de informare a cetățenilor aflați în zona piețelor agroalimentare.
Recomandări ale polițiștilor arădeni privind siguranța locuințelor
-
Dacă locuiți la bloc:
-
Solicitați administrației montarea unui interfon la intrarea în scară, dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor de la subsol, terase sau intrări suplimentare și iluminarea bună a holurilor și palierelor imobilului;
-
Asigurați-vă că dispozitivul de amortizare montat pe ușa de intrare în bloc asigură închiderea completă a acesteia;
-
Montați o încuietoare de înaltă siguranță la ușa de acces în locuință, aceasta trebuie să nu permită accesul din exterior, la șuruburile de prindere, iar butucul yalei să fie complet introdus în corpul ușii, pentru a evita prinderea și ruperea lui;
-
Dacă locuiți la parter sau la etajul 1 asigurați-vă ferestrele prin montarea de grilaje acestea îi descurajează pe hoți.
-
În plus, dacă locuiți la casă:
-
Montați un sistem de supreveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate care se desfășoară în curtea casei;
-
Luați în calcul instalarea unui sistem de iluminare cu senzori de mișcare și a unuia de protecție perimetrală care avertizează asupra pătrunderii unor persoane străine în curte.
-
Fiți cu un pas înaintea hoților:
-
Instalați un sistem de alarmă în locuința dumneavoastră;
-
Când lipsiți de acasă, asigurati-vă că toate ușile și ferestrele sunt încuiate;
-
Dacă lipsiți o perioadă lungă de timp, apelați la o persoană de încredere care să ridice corespondența;
-
Înlocuiți cât mai repede încuietorile defecte sau ale căror chei le-ați pierdut.