Atenție înainte de a te grăbi să dai bani cerșetorilor aflați în „nevoie”!
23.06.2020

Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul DGPL, în exercitarea atribuțiilor de serviciu îi întâlnesc zilnic pe oamenii străzii, pentru care, cel mai adesea, cerșetoria este „meseria” de bază.

Unii dintre acești membri ai societății manifestă diverse grade de ingeniozitate în crearea imaginii de persoană dizabilitată, pentru a maximiza sentimentele de compătimire pe care le încearcă oamenii de bună-credință confruntați cu imaginea invalidității sau neputinței. În acest fel ei sfidează onestitatea și devotamentul oamenilor față de cei aflați cu adevărat în dificultate.

Direcția Generală Poliția Locală Arad face apel la locuitorii municipiului să nu dea curs solicitărilor persoanelor care apelează la mila publicului, respectiv să sesizeze polițiștilor locali astfel de situații. Deși măsurile punitive sub forma amenzii au o eficacitate foarte limitată în cazul indivizilor fără venituri declarate și fără bunuri imobile, refuzul de a le da bani, combinat cu intervenția unei patrule ce îndepărtează contravenientul din arealul unde obține facil bani pot determina reducerea activității acestor persoane, dintre care o parte au călătorit special în orașul Arad pentru a practica cerșetoria.

Direcția Generală Poliția Locală Arad