Atenție cât mâncați! Evitați să ajungeți la UPU!
20.04.2020

Aflati acasa, in izolare, aradenii nu au renuntat la traditia mesei imbelsugate de Paste. Ca a fost sau nu ca in alti ani, traditia mesei de sarbatoare trebuie respectata.

Asa ca majoritatea gospodinelor cu facut ca de obicei pasca sau cozonaci, sarmale, au fiert sunca si desigur au vopsit ouale.

Atentie insa la cat mancam in aceasta perioada!
In aceste zile,  o prioritate trebuie sa fie sa NU apelam la serviciile de urgenta. Deci si traditia sarbatorilor incheiate la UPU din cauza excesului de mancare trebuie incheiata anul acesta. Nu exagerati cu mancarea mai ales daca va stiti cu probleme de stomac sau de fiere. Aveti grija sa aveti la indemana medicamentele adecvate si incercati sa va abtineti sa fiti toata ziua la frigider.
In perioada aceasta mancatul excesiv poate aduce probleme asa ca oricat ar f de tentant nu vă umpleţi farfuriile cu mâncare. Optaţi pentru o porţii mici.
Intrebarea care sepune este câte ouă roşii este sănătos să mâncăm?
medici spun ca ”cei care nu au probleme cu colesterolul pot mânca un ou fiert pe zi. Pentru cei care au astfel de probeleme nu este recomandat consumul amai mult de 3 ouă pe săptămână.
Nutritionistii recomanda in perioada pascala ceaiurile de plante. ”După masa de Paşte, savuraţi în voie un ceai de plante. Asta ajută la stimularea funcţiilor digestive şi metabolice, purificând ficatul şi intestinele” scriu acestia pe paginile lor de socializare. 

Pentru ca stam numai in casa, toti am devenit vrand-nevrad sedentari.