Atelier de orientare în carieră pentru studenţi
08.05.2022

Workshop pentru studenţii de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Având în vedere dinamica de pe piaţa muncii, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Centrul de Antreprenoriat şi în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), caută să vină în întâmpinarea studenţilor cu soluţii şi idei. Din dorinţa de a-i consilia şi prezenta alternative viabile, s-a născut woekshopul: „Atelier de orientare în carieră pentru studenţi”, găzduit de Centrul de Conferinţe din Campusul Universitar din Arad, Str. Liviu Rebreanu nr. 86. Peste 60 de studenţi s-au arătat interesaţi de o viitoare carierǎ în cadrul multinaţionalelor, evenimentul având drept scop transferul și valorificarea de bune practici şi sprijinirea studenţilor pentru orientarea în carierǎ.

Moderatori au fost: conf. univ. dr. Andrei Marius Anghelina, prorector UVVG şi conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat UVVG. Au ţinut prelegeri pe acest subiect: Adriana Record – director executiv CCIFER; Cristian Patachia - Development & Innovation Manager · Orange Romania SA şi Darius Dragotă – Programator, Evconnect.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Centrul de Antreprenoriat, ȋn mod constant a acordat sprijin şi fost alături de studenţi prin implementarea de bune practici şi desfăşurarea unor acțiuni specifice, încheind acorduri de parteneriat pentru efectuarea practicii cu diferite entitǎţi. De asemenea au fost organizate conferinţe, workshopuri, webinarii de informare, consultanță/asistență în afaceri, cercetare, dezvoltare și inovare, respectiv formare și perfecționare continuă în domeniul antreprenorial la care au participat antreprenori, cadre didactice, cercetători, studenți, masteranzi, doctoranzi și alte categorii sociale şi practicieni ȋn diverse domenii.

„Având ȋn vedere dinamica pieţei de muncǎ, Centrul de Antreprenoriat UVVG caută soluţii de sprijin şi suport pentru studenţi şi masteranzi, prin transferul și valorificarea de bune practici şi orientare în carierǎ. Astfel de întâlniri cu reprezentanţi ai unor parteneri ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad vor continua şi pe viitor” - ne-a declarat conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat UVVG.