Atacanțul elvețian Orhan Ademi este noul număr 9 al UTA-ei!
11.07.2022

Sâmbătă, la finalul amicalului cu Ripensia, Ilie Poenaru anunța faptul că UTA este aproape de acordul cu un atacant din fotbalul german, iar transferul a fost confirmat astăzi. Orhan Ademi, fotbalist elvețian în vârstă de 30 de ani, a semnat cu echipa arădeană și va purta tricoul cu numărul 9 în sezonul care va începe în acest weekend.

Crescut de Au-Berneck în țara natală, Ademi a evoluat la nivel de seniori pentru formații din Austria și Germania, precum Rheindorf Altach, Eintracht Braunschweig, VfR Aalen, SV Ried, Würzburger Kickers sau MSV Duisburg. În ultimul sezon, vârful de 1,89m a marcat de 12 ori în 37 de meciuri în liga a treia germană. În sezonul 2013-2014, Ademi a evoluat în Bundesliga, pentru Braunschweig, unde a înscris un gol în 25 de partide. 

„Elveţianul în vârstă de 30 de ani a semnat astăzi un contract cu echipa noastră şi se va alătura antrenamentelor conduse de Ilie Poenaru şi staff-ul său. Îi urăm bun venit şi la cât mai multe goluri în tricoul roş-alb!” este mesajul postat pe site-ul oficial al UTA-ei.

Ademi devine al doilea atacant din lotul arădenilor, după Claudiu Keșeru. Un alt vârf, sârbul Luka Markovic, se află încă în probe, iar transferul lui Virgiliu Postolachi a intrat în impas din cauza grilei de formare a internaționalului din Republica Moldova.