„Asaltul” asupra punctului de trecere a frontierei Nădlac II
11.03.2020

Sosirea valurilor de români din diasporă a îngrijorat cetățenii care au urmărit rostogolirea știrilor legate de ”asaltul” asupra punctului de trecere a frontierei Nădlac II, de unde au fost transmise și imagini de către o cameră de supraveghere. Conform unor informații, anul trecut în aceeași perioadă am avut de a face cu un număr mult mai mare de intrări în țară decăt acum, doar că nu s-a pierdut timp din cauza procedurilor care au fost impuse în momentul de față din cauza situației legate de CORONAVIRUS, mai precis, completarea unor formulare specifice, măsurarea temperaturii, etc.

Avem de-a face și cu o răspândire rapidă a inoformațiilor imprecise, dramatice, care la rândul lor creează un val de panică și un apetit special pentru senzațional.

Forurile superioare care gestionează situația se vor întâlni astăzi să discute necesitatea schimbării scenariului, a anunțat Raed Arafat, șeful DSU, care a mai spus că e posibil să se renunțe în perioada următoare la adunările publice.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la responsabilitate, declarând, printre altele: ”Știu că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar este vital să le facem acum, pentru a-i proteja pe viitor de sacrificii mult mai mari și pentru a proteja familiile, părinții, bunicii noștri.”

Revenind pe plan local, este de stiut că Aradul este județ de tranzit și este supus unor fenomene de acest gen  de foarte mult timp, însă, înainte de a rostogoli informații apocaliptice, este totuși bine să tratăm analitic și cu calm tot ce vine din această zonă ”fierbinte” a stirilor.