Arhiepiscopia Aradului, alături de UVVG
06.05.2020

La implinirea a 30 de ani de activitate, Universitatea de Vest Vasile Goldis a fost felicitata de numeroase personalitati din tara si din straintatate. Arhiepiscopia Aradului s-a alaturat cu mesaje de felicitare si de apreciere, mai ales ca de la inceputul pandemiei de coronavirus, UVVG Arad si Episcopia au initiat o colaborare extrem de importanta in sprijinul comunitatii. Felicitari si aprecieri au fost exprimate si de parintele Vasile Pop, conferentiar universitar si vicepresedinte la Fundatiei Universitare Vasile Goldis Arad.

La initiativa rectorului UVVG Arad, Coralia Cotoraci se desfasoara inca de la inceputul pandemiei de coronavirus partneriatul dintre Fundatia Universitara Vasile Goldis Arad, Arhiepiscopia Aaradului si oamenii de afaceri aradeni prin care s-a reusit achizitia si donarea catre spitalul COVID-19 din Gradiste, a 8 ventilatoare in valoare de 10 mii de euro bucata, 15 aparate generatoare de ozon, foarte necesare spitalului si componentele necesare functionarii unui aparate de testare PCR .

Partenerii din acest proiect au dotat spitalul cu echipament constand in manusi chirurgicale, halate bloc operator,costume de protective, capeline, viziere, masti de protective, botosei medicali si acoperitori de pantofi adica tot echipamentul necesar protectiei in lupta contra coronavirusului.