Arena „Francisc Neuman” ar putea găzdui partide oficiale ale naționalei României!
17.03.2021

Noua arenă „Francisc Neuman” a intrat în circuitul internațional odată cu amicalul desfășurat săptămâna trecută între reprezentativele Under 19 ale României și Serbiei. Stadionul ar putea găzdui însă și meciuri oficiale ale naționalei de seniori. În cadrul unei discuții cu deputatul arădean Sergiu Bîlcea, președintele FRF Răzvan Burleanu a invocat mai multe probleme care ar trebui rezolvate înainte de vizita din luna iunie a reprezentantului UEFA .

Bîlcea, care este şi secretar al Comisiei pentru tineret și sport din cadrul Parlamentului României, a declarat următoarele asupra acestui subiect: „Dacă ne referim la Arad și la stadionul pentru care ne-am zbătut și ne zbatem permanent să-l includem în circuitul echipelor naționale, atunci sunt câteva chestiuni ce trebuie atacate și rezolvate. Sigur, ne-am bucurat de organizarea meciului dintre selecționatele de juniori ale României și Serbiei, dar țintim și mai sus. În acest sens, președintele FRF, Răzvan Burleanu a invocat patru probleme înainte ca arena să fie omologată și pentru partidele oficiale ale naționalei României. Un reprezentant al UEFA e așteptat în luna iunie la Arad, iar până atunci ar fi de rezolvat următoarele: definitivarea organigramei personalului de la stadion de către administratorul Recons, partea cu infiltrațiile la vestiare în urma precipitațiilor abundente, îmbunătățirea calității gazonului și funcționarea ca la carte a sistemelor de irigație și degivrare. Dacă toate acestea se vor rezolva până în vară, Aradul s-ar putea bucura din toamnă de meciuri oficiale ale echipelor naționale, până la urmă un lucru firesc la investiția făcută de autorități în stadionul Francisc Neuman”

Ultima partidă oficială a unei naționale a României la Arad a avut loc în 2009, când reprezentativa Under 21 a întâlnit Andorra în cadrul preliminariilor campionatului european de tineret. Naționala de seniori a disputat un singur meci la Arad, un amical cu Turcia în 1928.