Arde Gazul pentru Prima Dată la Socodor, Pilu și Grăniceri
28.05.2024

La Socodor și Pilu, flacăra de gaz a fost aprinsă în căminele culturale dotate cu instalații de alimentație publică. La Grăniceri, gazul a fost aprins la primărie, acolo unde funcționează o unitate de alimentație.


Solicitări pentru Racordare

În acest moment, locuitorii celor trei comune fac solicitări pentru eliberarea avizului de racordare. Taxa de racordare este de aproximativ 270 de lei, urmând ca instalația din interiorul gospodăriei să fie suportată de către beneficiar.


Detalii Tehnice ale Proiectului

În cadrul proiectului Socodor-Grăniceri-Pilu, a fost construită o conductă de racord de înaltă presiune, o stație de reglare, măsurare și predare. De asemenea, s-a realizat și un drum de legătură de 240 de metri și o rețea de distribuție a gazelor naturale.


Finanțarea Proiectului

Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 55,5 milioane lei. Finanțarea nerambursabilă este de 45,98 milioane lei, din care 39 milioane provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, 6,89 milioane lei de la Guvernul României și 506 mii lei din bugetul local al partenerilor. Consiliul Județean Arad a sprijinit financiar proiectul cu suma de 890 mii lei.