Aradul, prezent la Târgul Național de Turism, București 2019
15.11.2019

Pentru al treilea an consecutiv, Consiliul Județean Arad promovează județul Arad, ca destinație turistică, la Târgul Național de Turism de la București. Anul acesta, invitați speciali în cadrul standului județului Arad sunt comunele Șiria și Ghioroc, care își prezintă specificul pentru românii și străinii interesați de turismul din vestul țării.

Zilele de joi și vineri au fost dedicate Podgoriei Miniș-Măderat, respectiv turismului gastronomic. Vizitatorii pot degusta vinuri din cramele județului Arad, printre care și soiuri locale. Primarul comunei Șiria, Valentin Bot, și consilierul județean Garofița Popa, care conduce și Grupul de Acțiune Locală Miniș-Măderat au adus în târg produse alimentare tradiționale din zona Șiria, foarte apreciate de vizitatori. Ansamblul de la Șiria a evoluat pe scena Târgului Național de Turism, susținând un recital de dansuri ardelenești. „Am adus un colțișor de Șiria la București și am promovat tradiția, cultura și istoria locală”, a declarat consilierul județean Garofița Popa. „Ne-am prezentat la acest târg cu dragoste față de cetățenii comunei Șiria, o comună respectată în țară. Avem cinste și respect față de șirieni și dorim să promovăm tot ceea ce ne reprezintă, pentru a face cunoscut numele nostru și patrimoniul ce ne definește”, a declarat Valentin Bot, primarul comunei Șiria.

Standul Aradului a fost vizitat de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri, domnul Virgil Daniel Popescu. La standul Aradului este prezent și Ovidiu Moșneag, directorul  Aeroportului Internațional Arad, consilier județean, precum și oficiali din acest minister.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a declarat: „participarea Aradului la Târgul Național de Turism este importantă pentru că am investit mult în zona Podgoriei Miniș-Măderat, în Drumul Vinului, în dezvoltarea Stațiunii Turistice de Interes Local Ghioroc. La nivel național, trebuie să se cunoască acest potențial turistic al Aradului și îmi doresc să fie mai mult decât o destinație a turismului local, fiindcă avem locuri frumoase, oameni primitori și primari care recunosc potențialul dezvoltării serviciilor în comunitatea lor. Modernizăm 300 de km de drumuri județene și prin asta accesibilizăm județul pentru turism. Aceasta este contribuția majoră pe care Consiliul Județean Arad o poate avea în acest domeniu: investiții în infrastructură, în vizibilitate și susținerea agenților economici și a primăriilor”.

Sâmbătă și duminică, standul Aradului de la Târgul Național de Turism va fi dedicat lacului Ghioroc, denumit Litoralul Vestului, iar primarul Corneliu Popi-Morodan va fi prezent în stand. De asemenea, Liga Studenților Universității „Aurel Vlaicu” va contribui la realizarea unui program care, pe parcursul celor două zile, va reface atmosfera Ghioroc „summer fest”.

Partener al  Consiliului Județean Arad în organizarea acestui eveniment este Centrul Cultural Județean Arad.