Aradul are una dintre cele mai frumoase secții de Pediatrie din România!
12.02.2021

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a participat astăzi la inaugurarea secției Pediatrie II, aflată în aripa dreaptă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Secția a fost modernizată de Asociația Cetatea Voluntarilor, cu implicarea administrației locale, societății civile, mediului economic și a Bisericii.

,,Mulțumim companiilor, sponsorilor și voluntarilor pentru tot ce avem astăzi în această secție”, a declarat Anamaria Popa, președintele Asociației.

„Felicitări tuturor celor care au contribuit la această frumoasă realizare. Fără să greșesc, pot spune că Aradul are acum una dintre cele mai frumoase și mai dotate secții de Pediatrie din România, printr-un efort al societății civile, al mediului economic și al administrației locale. Am mai spus-o și cu alte ocazii: așa cred eu că trebuie să funcționeze relația dintre societatea civilă și administrație, să fie un sprijin reciproc și o activitate în folosul întregii comunități. Investiția realizată de „Cetatea Voluntarilor”, care a reușit să capaciteze companii private, Biserica, și să colaboreze cu administrația locală pentru acest important obiectiv” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Parteneriatul Consiliului Județean cu societatea civilă a generat, în ultimii cinci ani, proiecte foarte vizibile și în domeniul sănătății publice, dar și în înfrumusețarea orașului, fiind puse în valoare obiective în care nu s-a mai investit de foarte mulți ani. În ce privește spitalul, colaborarea cu societatea civilă a început în anii dinaintea pandemiei și a avut ca rezultat modernizarea unor secții de spital, dotarea cu paturi și aparatură medicală. Avantajul investițiilor realizate de societatea civilă este că ele nu se supun regulilor de achiziții publice care de cele mai multe ori întârzie lucrările executate în sistemul public. Un alt avantaj este că o asociație poate alege ca executant orice companie dorește și care consideră că execută cel mai bine lucrarea, în timp ce administrația publică este obligată prin lege să încredințeze lucrarea firmei care lucrează cel mai ieftin. 

„Modernizarea secției Pediatrie 2 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este un exemplu de bune practici la nivel national. Le mulțumesc celor care au înțeles că avem nevoie de susținere în acest efort foarte mare pentru asigurarea funcționării spitalului. Noi construim spitale noi, dar până atunci clădirile existente trebuie să fie cât mai primitoare și actul medical să fie cât mai performant. Invit toți arădenii care doresc să contribuie alături de administrația publică și de cei care deja sunt implicați în susținerea spitalului, să vină alături de noi cu convingerea că, prin acest parteneriat, se muncește bine, rapid, eficient și cu rezultate spectaculoase” – a declarat Iustin Cionca.

Secția înnoită de Pediatrie a fost sfințită astăzi de Episcopul Vicar al Aradului, Preasfinția Sa Emilian Crișanul.