Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a spus în conferința de presă organizată la sediul PNL că,
„în condițiile pandemiei, Consiliul Județean Arad încheie un an eficient. Nu spun că a fost un an bun, pentru că mulți arădeni au plecat dintre noi din cauza Covid, însă administrativ a fost un an cu rezultate remarcabile.”
CJA are în derulare, datorită programelor guvernamentale și proiectelor europene, investiții publice de peste 4 miliarde de euro în județ.
„În ce privește activitatea noastră la Consiliul Județean, în anul 2021 ne-am concentrat efortul pe două direcții majore: drumurile județene și construirea de spitale noi. Am început să muncim efectiv pe proiectul drumului expres Arad-Oradea. Anul viitor sper că vom avea deja și deschiderea de șantier. În ianuarie se deschid ofertele la licitația pentru proiectul tehnic și execuția ultimei porțiune din șoseaua de centură a Aradului, cu un pasaj peste calea ferată la Vladimirescu și un pod nou peste Mureș la Fântânele. Am dat în folosință toată rețeaua de drumuri transfrontaliere modernizate, ceea ce înseamnă drumuri moderne, și în anumite situații construite de la zero, între Nădlac și Vărșand, paralel cu DN 7 Arad-Nădlac și DN 79 Arad-Oradea. A fost inaugurată și șoseaua de centură de la Curtici, pentru care vreau să felicit administrația locală și pe primarul Bogdan Ban. Anul acesta au fost modernizate și aproape finalizate drumurile strategice Arad-Horia-Șiria-Pâncota și Pâncota-Târnova-Buteni. Nu în ultimul rând, a fost finalizată modernizarea drumurilor Bârsa-Sebiș-Moneasa, Nădab-Seleuș, Buteni-Gurahonț. Sunt în lucru drumurile județene Sânmartin-Olari-Șimand-Caporal Alexa, Socodor-Nădab (cu centură parțială pentru orașul Chișineu Criș), Dieci-Dezna, Lipova-limită de județ Timiș (unde la 1 septembrie am semnat contractual de execuție). Între Vladimirescu și Zimand vom construi a doua centură a municipiului Arad, care va degreva de trafic centura deja existentă. Am realizat tema de proiectare și am inițiat procedura de achiziții pentru studiul de fezabilitate care va sta la baza proiectului tehnic. În domeniul sănătății publice, am adus al doilea angiograf pentru Spitalul Județean, și sunt sigur că și acesta va salva vieți. Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș și Spitalul de Oncologie din municipiu sunt aproape finalizate, și vor fi spitale noi și moderne. Anul viitor ne ocupăm de echiparea lor. Noul Spital de Pediatrie, care va avea 8 nivele, a ajuns în faza studiului tehnic, iar la noul sediu al Medicinii Legale deschidem șantierul în primăvară.”