Aradul, apreciat la Târgul Național de Turism al României
24.02.2023

Standul Aradului a fost una dintre atracţiile principale ale zilei de vineri la Târgul Naţional de Turism al României. Dubaşii de la Săvârşin au dansat şi au împărtăşit spiritul sărbătorilor de pe Valea Mureşului în ritmul instrumentelor muzicale tradiţionale. Turismul gastronomic al judeţului Arad a fost foarte bine reprezentat de delegatia Primăriei din Ghioroc cu produse specifice Podgoriei Miniș-Măderat. Primarul Corneliu Popi-Morodan a animat atmosfera în jurul standului Aradului, unde, în cursul dimineţii de vineri, peste 2000 de persoane au solicitat informaţii despre obiectivele turistice din judeţ şi specificul gastronomic al diferitelor regiuni arădene.

,,Am venit însoţit de o echipă a Primăriei Ghioroc, dar reprezentăm aici întreaga Podgorie Miniş-Măderat, aproape toţi producătorii de vinuri şi bucătăria locală specifică zonei colinare a judeţului Arad. Am făcut echipă bună cu primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean, şi cu Consiliul Judeţean Arad. Îi mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, pentru faptul că a facilitat şi anul acesta prezenţa Aradului la cel mai important târg de turism din ţară”, a declarat primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

Astăzi, pe la standul Aradului au trecut oameni de afaceri din Arad, din Bucureşti, din Republica Moldova, proprietarul hotelului NeoKlinik de la Moneasa, jurnalişti de turism din Arad, Bucureşti, Suceava, Piteşti, Craiova şi reprezentanţi ai zeci de agenţii de turism.

,,Am discutat cu 22 de agenţii de turism din ţară ca Aradul să fie cuprins în portofoliul lor de city break din această toamnă. Am găsit interes şi agenţiile au fost receptive, fiind interesate de spaţiile de cazare din municipiu şi judeţ, de ghidajele gratuite oferite de centrele de promovare şi informare turistică, de obiectivele turistice, culturale şi gastronomice din Arad. Aşteptăm ofertele de toamnă şi muncim în continuare pentru promovarea obiectivelor atractive din municipiu şi judeţ”, a declarat Andrei Ando, director executiv la Consiliul Judeţean Arad.