Arădenii, învinși în Giulești de execuția lui Junior Morais: Rapid - UTA 1-0
20.08.2022

UTA a fost învinsă cu 1-0 de Rapid pe stadionul Giulești, în etapa a șasea din Superligă, după o partidă echilibrată, în care execuția lui Junior Morais a făcut diferența: fundașul brazilian a marcat unicul gol al meciului cu un șut puternic de la 30 de metri. Pe final, deși UTA se afla în 10 oameni după eliminarea lui Batha, portarul Horațiu Moldovan și-a salvat echipa în două rânduri, la șuturile trimise de Keșeru și Vukcevic.  


Primele 10 minute ale meciului au aparţinut arădenilor, care au fost mai prezenţi în jumătatea adversă, însă fără a-şi crea vreo ocazie mare la poarta lui Horaţiu Moldovan. Giuleştenii au marcat în minutul 17, după o execuţie de la distanţă a lui Junior Morais: fundaşul brazilian a fost lăsat liber la 30 de metri de poartă şi a reuşit să îl învingă pe Balauru cu o torpilă la colţul lung. După 20 de minute destul de încrâncenate, în care cele două formaţii nu s-au apropiat periculos de poartă, UTA a avut prima sa ocazie importantă. Hoxhallari a centrat din partea stângă în careu pentru Jobello, dar şutul de la 14 metri al mijlocaşului utist a trecut peste poartă. În prelungirile primei părţi, Hoxhallari l-a găsit excelent în partea dreaptă pe Otele cu o pasă lungă, nigerianul a driblat un adversar şi a tras la poartă, dar Moldovan a reuşit să respingă balonul, care a căzut pe bara transversală. Din cornerul rezultat, Cascini a centrat pentru Benga, iar lovitura de cap a fundaşului utist a trecut pe lângā poartă, aşadar scorul pauzei a rămas 1-0.


Utiştii au început destul de bine repriza secundă și au avut mai multe acțiuni interesante în jumătatea adversă, însă în permanență a lipsit ultima pasă. În ciuda dominării arădenilor, prima ocazie a reprizei i-a aparținut rapidistului Papeau, dar șutul francezului de la marginea careului a fost exact pe direcţia lui Balauru. Șansele UTA-ei au scăzut drastic în minutul 74, când Batha, abia revenit după o suspendare, a încasat al doilea cartonaș galben după un fault comis asupra lui Papeau (primul fusese încasat pentru proteste). Francezul a fost aproape să dubleze avantajul gazdelor în minutul 78, dar șutul său cu latul din 6 metri a fost respins în corner de Balauru. Giuleștenii nu au căutat al doilea gol, deși se aflau în superioritate numerică, iar UTA a fost aproape de egalare în minutul 90. Balauru a degajat lung, Ademi a deviat pentru Keșeru, iar acesta a tras din cădere la colțul scurt, dar Moldovan a fost pe fază. După două minute, arădenii au trecut din nou pe lângă egalare: Balauru a executat o lovitură liberă de la mijlocul terenului, Șteau a trimis cu capul în centrul careului pentru Vukcevic, dar șutul trimis de acesta a fost respins din nou de Horațiu Moldovan, care a securizat cele trei puncte pentru echipa sa. Scor final 1-0 și arădenii înregistrează al treilea eșec pe teren străin din acest sezon, însă evoluția din această seară a fost mult superioară celor din partidele cu FC Argeș și FC Voluntari.


La finalul partidei, Ilie Poenaru a criticat arbitrajul „centralului” Iulian Călin: „Din păcate, ei au ocazie și marchează, noi am avut o ocazie mare la final, am mai avut câteva situații și nu marcăm, aici s-a făcut diferența. Din punctul meu de vedere, este un rezultat nedrept, nu meritau să câștige. Zic eu că am dominat în mare parte meciul, am avut agresivitate, am fost bine organizați, ne-am creat situații de joc, am avut un joc elaborat. Cred că echitabil era un egal, dar din păcate astăzi a mai fost implicat cineva, care înainte de a ieși, pe tunel, spunea că nu vrea să aibă nici o implicare la acest meci. Mi se pare un cartonaș galben-roșu pentru Batha foarte ușor acordat, nu se dă așa ceva niciodată, este o ținere reciprocă, au căzut amândoi în același timp și primește doar al meu galben. În fine, din păcate noi avem șapte-opt cartonașe galbene și la Rapid orice atac, orice fault târziu…nu vreau să dau vina acum pe el, dar a avut largul concurs la acest meci, în a influența acest rezultat. A scos echipa din joc, a fragmentat foarte mult, multe decizii luate greșit și nu mi se pare normal.”

În următoarea etapă, utiștii vor juca pe teren propriu vineri, de la ora 21:30, contra celor de la FC U Craiova. 


Formaţii:


Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, Fl. Ștefan – Kait, Crepulja, A. Ioniță (Papeau 54) – Sefer (Pănoiu 76), Dugandzic, Costache (Mățan 54). Rezerve neutilizate: Drăghia – Dussaut, Ignat, P. Iacob. Ciobanu, Albu. Antrenor: Adrian Mutu


UTA: Balauru – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Isac (Șteau 46) – Otele (Ubbink 73), Cascini, Jobello (Keșeru 81) – Postolachi (Ademi 60). Rezerve neutilizate: Mociu – Erico, Fl. Matei, Negoescu, Dobrescu. Antrenor: Ilie Poenaru


Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Alexandru Cerei (Cluj) și Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).


Camera VAR: Iulian Dima (București) și Stelian Slabu (Brașov).


Observator FRF: Nicolae Marodin (București)


Observator LPF: Paul Cazan (București)